Plise zavese (plise senčila) so notranja senčila in so zaradi praktičnosti, enostavnega vzdrževanja ter dolge življenjske dobe vse bolj priljubljena. Plise zavese se tako lahko prilagodijo skoraj vsaki obliki oken, najdemo jih lahko na navadnih, strešnih in balkonskih oknih ter tudi zimskih vrtovih. Plise zavese pa lahko uporabljamo tudi pri zatemnjevanju ali senčenju notranjih prostorov.

Plise zavese omogočajo tudi edinstven in predvsem zelo enostaven način njihovega reguliranja ali kontroliranja, kar močno poveča uporabnost plise zaves. Zavese plise lahko spuščamo ali dvigamo z vrvico ali upravljalno ročko. Velika izbira tkanin, izredno enostavna uporaba in vzdrževanje naredijo plise zavese za moderno in prvovrstno obliko zaves, ki vam bodo dobro služila.

V osnovi tkanine delimo glede na prosojnost:

Prosojne tkanine: namenjene so zgolj dekorativnemu namenu. So redko tkane in ne zastrejo pogleda.
Polprosojne tkanine: bolj gosto tkane, ki že zastrejo pogled. Namenjene so bolj dekoraciji, kot zaščiti pred vročino.
Neprosojne tkanine: v ta razred sodijo tkanine z izolacijskim premazom. Popolnoma zastrejo pogled in še vedno prepuščajo svetlobo.
Zatemnitvene tkanine: narejene so iz treh plasti in zatemnijo prostor.

VZDRŽEVANJE PLISE ZAVES

Ker je tkanina protiprašno zaščitena, se prah na njej ne nabira in umazanija ostane na površini. Včasih zadostuje da madež odstranite le z vlažno krpo. Če pa je umazanija trdovratnejša, pa senčilo enostavno snamemo in ga operemo v vodni kopeli.