Klasične zavese so v bistvu nagubane zavese in so primerne skoraj za vse prostore, saj le-te harmonično dopolnjujejo. Namenjene so klasičnemu ali sodobnem načinu opreme prostorov. Izbirate lahko med skrbno izbranimi materiali v različnih modnih odtenkih.

Pri šivanju zaves se uporabljajo različni naborni trakovi. Gube so lahko fiksno sešite in so na primer gube v eno smer, gube v obe smeri, »štrleče« gube, dvojne gube, trojne gube, … Lahko pa se za gubanje uporabijo kar naborni trakovi in so zavese gubane glede na vrsto traku (cikcak trak, harmonika trak, …). Pri prosojnih zavesah se uporabljajo transparentni trakovi, da so čim manj opazni.

V ponudbi imamo tudi vse vrste drsnikov, za katere se dogovorimo že ob izmerah.

Pri palicah je tudi veliko možnosti. Zavese so lahko prav tako klasično nabrane in na palico obešene z obročki. Lahko se izdelajo tudi trakovi s katerimi se zavesa obesi na palico. Zelo lepo pridejo tudi dekorativne rinke oz. »zbite« rinke, katere so dobavljive v različnih barvnih odtenkih, katero barvo načeloma uskladimo z dekorativno palico.

V zadnjem času je zelo priljubljen RDS sistem gubanja zaves. Predstavitev in izgled gubanja si lahko ogledate na naši podstrani RDS sistem gubanja zaves.