Panelne zavese so trenutno pravi hit za večje steklene površine. Izdelamo jih lahko iz vsakega blaga po vašem lastnem okusu, tudi iz prosojnega blaga. Prosojne panelne zavese so primerne za prostore, za katere želimo, da so videti prostorni in svetli. Seveda pa je mogoče z njimi doseči tudi nasproten učinek. Dajejo zelo moderen izgled in so zelo enostavne za uporabo.

Te zavese so krasna rešitev za okna, velike steklene površine ter panoramske stene. Zelo lepa kombinacija je tudi z gubanimi roloji. Panelne zavese so lahko tekstilne, ki jih zarobimo ali pa so izdelane iz materialov, ki jih uporabljamo tudi za roloje. Panelne zavese se premikajo levo, desno ali s sredine na stran. Premikate jih lahko ročno, s pomočjo potezne palice, lahko se pa izdelajo tudi s potegom na vrvico.

Te zavese so namenjene sodobnemu načinu opreme prostorov. Nihova vloga je izrazito dekorativna, saj imajo čiste linije, ki dajejo prostoru modernejši videz. Na manjših oknih naj bodo zavese ožje, bolj goste in z manjšimi vzorci. Na velikih oknih pa si lahko privoščimo večje vzorce ali pa celo različne barvne kombinacije.

Panelne zavese oziroma posamezni paneli so lahko različnih širin (50-80cm). Zgoraj so panele pritrjene s pomočjo ježek traku, spodaj imajo utež. Zaradi tega je vzdrževanje panelnih zaves enostavno.